zondag 10 oktober 2010

zweedse appeltaart

Onze eerste in de rubriek lekkers!
gevonden in de libelle, gemaakt en helemaal goedgekeurd!




Ingrediƫnten
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 250 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g zachte boter 
  • 6 grote appels 
  • 1 banaan
  • 100 g rozijnen
  • citroensap 
  • ½ dl water 
  • springvorm van 22 cm diameter
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180° C. Kluts de eieren en meng ze met 150 g suiker. Voeg de boter toe, en geleidelijk aan de bloem. Kneed tot een homogene massa, maar niet te lang, want dan wordt het deeg plakkerig. Is dit het geval, voeg dan wat extra bloem toe. 
2. Hou 1/3 van het deeg apart en rol de rest uit op het werkblad tot een ronde lap die de bodem en opstaande rand van de springvorm kan bedekken. 
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Snij de banaan in rondjes. Doe ze in een pan, samen met wat citroensap, 100 g suiker en 1/2 dl water. Breng aan de kook en laat garen. Roer er de rozijnen door en laat wat afkoelen. 
4. Beboter de springvorm, leg er het deeg in en vul met het fruit. Rol het resterende deeg uit en snij er linten van. Leg ze kruiselings 
over de taart. Zet de taart 45 minuten in de oven.


TIP van mezelf, begin met het appelmengsel, dan het deeg zodat de appels kunnen afkoelen en voeg naar smaak wat kaneel en/of 4-kruidenmengsel toe...


LAAT SMAKEN!! :) 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten